Centrum voor dagverzorging

Alle informatie over het centrum voor dagverzorging

Naast een woonzorgcentrum, een centrum voor kortverblijf en assistentiewoningen heeft de vzw Seniorenzorg Heilige Familie ook een Centrum voor Dagverzorging (CVD).

In dit kleinschalig initiatief zetten wij gezelligheid, huiselijkheid en het familiaal karakter centraal.

Ben je een 65-plusser die graag meer sociaal contact wil? Kunnen we de zorg van een zorgbehoevende partner of ouder mee ondersteunen?  Zowel een bezoeker met een fysieke zorgvraag als met dementie kan een of meer volledige of halve dagen per week bij ons terecht voor zorg en begeleiding.

Klik hier voor onze infofolder.

Een bezoeker aan het woord:

Ik ben Lydia, 82, en alleenstaande vrouw. Mijn leven verliep zoals dat van de meeste mensen, rustig voortkabbelend met de dagelijks kleine beslommeringen, maar ook een haast tomeloze vrijheid waar ik me niet echt van bewust was. En toen kwam Corona, een onzichtbare vijand die zo goed als alles aan banden legde. Contact met familie en vrienden, het verenigingsleven, kleine uitstapjes, genieten in een goed restaurant of een koffie in een tearoom, dat mocht ineens niet meer. Ik begreep wel de noodzaak van de strenge maatregelen, en ik dacht  “Ik kan het wel aan en doe wat er van mij verlangd wordt”. De eerste maanden kwam ik makkelijk door, ik was prachtig omringd door een lieve dochter en schoonzoon, maar niet veel later bleek ook dit niet meer genoeg. Door een beperking aan mijn ogen kon ik zo goed als niets meer doen en sloeg de verveling toe. Ik kreeg minder zin in eten, praatte soms luidop tegen mezelf of tegen een foto van een overleden dierbare, maar nooit hoorde ik enig antwoord en bleef het akelig stil rond mij. Zelfs hele dagen in de zetel hangen, brachten geen soelaas.  Mijn dochter kon dit niet langer aanzien en kwam met een voorstel: “Mama waarom ga je niet eens naar het dagcentrum van het WZC Deerlijk?”. Ik nam een paar dagen bedenktijd, want ik dacht dat ik meer hulpbehoevend moest zijn om daar terecht te kunnen.

Ik heb de stap gezet en ik voelde al bij de eerste keer dat dit de enige juiste beslissing was. Ik word daar omringd door liefdevolle zorgende handen en kan er terecht samen met andere bezoekers van het dagcentrum die net als ik nood hebben aan een betere daginvulling. We genieten van onze gesprekken, van heerlijke maaltijden, zoetigheden en speciale dessertjes uit de potten en de pannen van de keuken. Activiteiten en leuke spelletjes fleuren onze dag op. Daar kom ik tot het besef dat de samenhorigheid, die we noodgedwongen door Corona aan het verliezen waren, terug levendig gemaakt wordt in deze fijne ontmoetingen in het dagcentrum, daar wordt de lach weer op je gezicht gebracht.

Mijn verhaal eindigt met een negatief kantje, want ik vind het ontzettend jammer dat ik er niet eerder naar toe ben gegaan !!