Rolstoelfiets

Niets is leuker dan even te genieten van de frisse buitenlucht.

In de lente-en zomermaanden, maar ook tijdens de koelere herfst-en winterdagen kan een frisse neus ophalen soms wonderen doen. Bewoners maken een wandeling met familie of een medewerker van dienst maar sinds enkele maanden trekken we er graag eens op uit met… DE ROLSTOELFIETS!

Zeker de moeite waard, want met de wind in de haren en genieten van alles om ons heen, kunnen we in een mum van tijd een mooie fietsroute ervaren. Veel bewoners die reeds met de fiets zijn meegereden, zijn nadien vol lof en ervaren dit voor herhaling vatbaar.

Uiteraard is deze fiets voor sommige mensen iets nieuw en onwetend, maar éénmaal de smaak te pakken is het… GENIETEN!

Maar voor we kunnen genieten van een fijne en deugddoende fietstocht, staat veiligheid op de eerste plaats.

Het is heel belangrijk als fietser om alle nodige veiligheidsregels te respecteren zodat onze medepassagier vooraan in de rolstoel kan genieten van de fietstocht en zich geen zorgen hoeft te maken op gebied van veiligheid.

Als alle stappen zijn gevolgd op gebied van fixeren van de bewoner en de rolstoel kan er niets gebeuren, dan is het enkel tijd om te GENIETEN!

Met veel plezier lenen we de fiets graag uit aan iedereen (familie, partner, kennis van de bewoner,…) die deze ervaring wil proeven.

De fiets kan gehuurd worden voor 2 uur tegen 5 euro. Deze kan op voorhand gereserveerd worden aan het onthaal en op de dag zelf kan de fietstas er afgehaald worden waar alle toebehoren in zitten.

In het weekend kan u zich wenden in het cafetaria waar alle benodigdheden zullen overhandigd worden, graag terug tegen 17u.

Indien u de fietskriebel voelt, reserveer alvast de fiets en kijk uit naar een deugddoende fietstocht samen met uw vader, moeder, tante, …

Verdere info kan u verkrijgen via een afsprakenblad bij reservatie en we staan met veel plezier voor u klaar (kiné, ergo en animatie) voor een woordje uitleg en hulp bij de correcte handelingen voor een fijne en veilige fietstocht. Alvast veel fietsplezier en niet twijfelen maar…DOEN!